LEVEN IS GENIETEN. HET BESTE UIT JEZELF EN JE OMGEVING HALEN.

VRF

VRF: de ideale klimatisatie voor grote gebouwen.

VRF/V (Variable Refrigerant Flow/Volume) is een interessant klimaatsysteem voor grotere gebouwen met veel ruimtes waar zowel nood is aan verwarming als aan koeling. Dit is klimatisatie die we voornamelijk in kantoorgebouwen, hotels, winkels en restaurants installeren.

Energie besparen door warmteterugwinning.

In het Nederlands spreken we van variabele koelmiddelstroom of variabel koelmiddelvolume. Dit is een HVAC-technologie met koelmiddel als enige koel- en verwarmingsmedium. Een VRV/VRF beschikt steeds over één of meerdere buitenunits in combinatie met meerdere binnenunits.

  • In een tweepijpssysteem moeten alle binnenunits steeds in dezelfde modus draaien – dus ofwel koelen, ofwel verwarmen.
  • In een driepijpssysteem kunnen verschillende units verwarmen, terwijl andere units in koelmodus werken. De warmte en/of koude die onttrokken wordt in een bepaalde ruimte wordt dan herbruikt in een andere ruimte. Warmterecuperatie waardoor u flink op uw energieverbuik kan besparen.

Eenvoudig te besturen, zoals u het wenst.

Het geheel kan geregeld worden door een centraal besturingssysteem, met al dan niet bepaalde instelbare beperkingen voor de lokale gebruikers. Ook koppelingen met een besturing door een overkoepelend multitechnieken gebouwbeheersysteem (GBS) zijn mogelijk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en scroll zeker eens door onze realisaties.

Project:
THE BARN / Office
Project:
PRACTIMED / HEALTH / Office
Project:
STOKERS / Office