LEVEN IS GENIETEN. HET BESTE UIT JEZELF EN JE OMGEVING HALEN.

Warmtepomp

De warmtepomp die bij u past.

Denkt u aan het installeren van een warmtepomp? Kies dan het systeem dat het best past bij uw woon- of werkomstandigheden. Bij warmtepompen bestaan er verschillende systemen, de keuze van het juiste systeem hangt af van de situatie. Er is ook een groot verschil in rendement en prijs. Wij leiden u graag doorheen verschillende opties en staan u bij met professioneel advies wanneer u dat wenst.

Lucht/lucht-warmtepomp. Een airco die verwarmt en koelt.

Een warmtepomp is een toestel dat energie uitwisselt tussen een buitenomgeving en een binnenruimte. Dit gebeurt in een gesloten circuit door middel van een rondstromend koudemiddel, aangedreven door een compressor. Bij lucht/lucht-warmtepompen wordt de warmte en/of koude uit de buitenlucht gehaald, waardoor het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur. In feite is een lucht/lucht-warmtepomp een airco waar door middel van het omschakelen van een klep de verdamper en de condensor omgewisseld kunnen worden. Bijna alle airco's worden tegenwoordig dan ook verkocht met extra mogelijkheid voor verwarming. De investeringskostprijs van dit type ligt relatief laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen.

Lucht/water-warmtepomp. Ideaal voor vloerverwarming.

Bij lucht/water-warmtepompen wordt de energie uit de buitenlucht gehaald en opgepompt tot een hogere temperatuur. Hierbij wordt de warmte afgegeven aan water. Dit is een ideaal systeem voor de vloerverwarming van een woning. Het water dient meestal slechts tot ± 45°C opgewarmd te worden, waardoor een hogere efficiëntie bereikt kan worden. Daarnaast is het ook nog mogelijk om met sommige lucht/water-warmtepompen te koelen. Dit verhoogt het comfort in de woning.

Water/water-warmtepomp. Uiterst rendabel!

Bij water/water-warmtepompen of geothermische warmtepompen wordt de energie oftewel uit een waterreservoir gehaald oftewel met behulp van water uit de bodem. De kostprijs voor dit soort warmtepompen ligt hoger dan bij de lucht/lucht of de lucht/water-warmtepompen, maar het rendement is vanzelfsprekend een stuk interessanter.

Rob Air kan u bijstaan bij het selecteren van het juiste type warmtepomp voor uw specifieke situatie. Contacteer ons vrijblijvend.

Project:
THEATER ELCKERLYC / ART
Project:
MEUBELEN ROUX / Office
Project:
FRANCORCHAMP MOTORS / Retail